DC: "Strategie Indy was op het randje"

David Coulthard zegt dat zijn bijzondere pitstopstrategie in Indianapolis op het nippertje heeft gewerkt. De Schot reed 47 ronden zonder pitstop en dat was net niet te lang voor zijn Michelinbanden.

Coulthard startte afgelopen zondag de wedstrijd vanaf een zeventiende gridplaats en reed ruim de helft van de race op dezelfde banden voordat hij zijn enige pitstop maakte. Coulthard gaf toe dat die strategie op het randje was en hem bijna de race had gekost. Hij finishte uiteindelijk op een zevende plaats.

"Het was de enige optie, gezien onze startplaats," verklaarde DC. "Het was erg marginaal en de strategie was onbekend terrein, aangezien niemand ooit zo lang op Michelins heeft gereden op Indy. Mijn linkerachterband was volledig kaal vanwege een fout die ik in mijn eerste snelle ronde maakte, maar gelukkig was mijn tweede set banden stukken beter."

Coulthard is overigens niet blij met de ingang van de pitstraat op Indianapolis. "Het is een gevaarlijke plek," legde de Schot uit. "Je kan niet voluit gaan maar moet de hele tijd blijven vertragen en vervolgens remmen terwijl je nog stuurt."