Klinsmann trots op team

De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann is trots op zijn team, ondanks de uitschakeling in de halve finale door Italiė (0-2).

Treffers van Fabio Grosso en Alessandro Del Piero in het slot van de verlenging verpestten de droom van Duitsland om voor de achtste keer de finale te halen. ”Ik heb de jongens al gezegd dat ze trots mogen zijn. Daar hebben ze nu natuurlijk niks aan, maar later wel”, zei Klinsmann. ”Nu moeten we eerst de ontgoocheling verwerken. Dat is moeilijk als je pas in de slotminuten verliest. In tegenstelling tot ons had Italiė wel nog de koelbloedigheid om het af te maken. Ik heb Lippi al succes gewenst voor de finale.”

Klinsmann vond het te prematuur om na te denken over zijn toekomst: ”Ik heb nog niets beslist. We hebben weer respect afgedwongen en deze groep heeft een gouden toekomst. Ik zal na het WK er enkele dagen over nadenken en zal met mijn vrouw overleggen.” WK-topscorer Miroslav Klose keek al in diverse opzichten vooruit: ”We hebben een heel jong team met toekomst. We zullen nu proberen de strijd om de derde plaats te winnen.”

Organisator Franz Beckenbauer zag een mooi gevecht: ”Het is jammer, maar Italiė verdiende de zege. Ze speelden slimmer en hadden meer geluk in de slotfase. Duitsland verdiende het ook, maar uiteindelijk heeft de minst vermoeide ploeg gewonnen. In de reguliere speeltijd werd er tactisch gespeeld, maar toch was het spel niet vervelend. Het was zelfs een van de beste wedstrijden die ik in lange tijd zag.”