Henin, Clijsters, Mauresmo verder

Naast Maria Sharapova zijn ook Justine Henin-Hardenne, Amelie Mauresmo en Kim Clijsters doorgedrongen tot de laatste vier op Wimbledon.

Henin-Hardenne beëindigde het sprookje van Severine Bremond: 6-4, 6-4. De Française, nummer 129 van de wereld, was eerder deze week nog te sterk voor Patty Schnyder en Ai Sugiyama. Ook tegen Henin speelde Bremond leuk mee, vooral omdat de Waalse niet in een beste vorm stak. De winnares van Roland Garros kwam wel steeds op voorsprong, maar wegens slordigheden klampte Bremond telkens aan.

In de halve finale neemt Henin het op tegen Kim Clijsters, die Na Li versloeg: 6-4, 7-5. Clijsters trok steeds net aan het langste eind in de rally gedurende de eerste set. Op 2-2 plaatste ze de beslissende break. Na Li speelde echter uitmuntend tennis in het tweede bedrijf en racete naar een 5-2 voorsprong. Nadat Clijsters een setpunt wegwerkte, vond ze het welletjes. Ook Amelie Mauresmo is halve finaliste. De nummer één van de wereld rekende af met Anastasia Myskina: 6-1, 3-6, 6-3.


Uitslagen Kwartfinales:

Amelie Mauresmo (Fra/1) – Anastasia Myskina (Rus/9) 6-1, 3-6, 6-3
Maria Sharapova (Rus/4) – Elena Dementieva (Rus/7) 6-1, 6-4
Severine Bremond (Fra) – Justine Henin-Hardenne (Bel/3) 4-6, 4-6
Na Li (Chi/27) – Kim Clijsters (Bel/2) 4-6, 5-7