Button verwacht grote stap vooruit

Honda-coureur Jenson Button denkt dat komende aanpassingen aan zijn wagen ervoor zullen zorgen dat hij zich beter zal kunnen meten met de kop van het veld.

De sterk aangepaste wagen zal deze week voor het eerst worden getest in Jerez en zal zijn debuut waarschijnlijk maken tijdens de Grand Prix van Frankrijk. "Er gaan veel mooie dingen gebeuren. Ik sta te springen om met het nieuwe aerodynamische pakket te rijden," aldus Button tegenover de BBC. "We hebben een belangrijke test deze week waarbij we zaken zullen testen die een goede stap voorwaarts zullen betekenen."

Realistisch is Button echter wel. De coureur heeft niet de illusie meteen weer op het podium te staan, maar de verbeteringen aan de wagen zullen een stap in de goede richting zijn. Volgens hem zal het team grotere vorderingen maken dan de rest van de teams. "Het zal de tweede grote stap dit jaar zijn waar de andere teams tien of twaalf kleinere stappen deden," aldus Button. "Het testen van alles was ons grootste probleem. Dat kwam voornamelijk door het vele werk aan de nieuwe windtunnel. We zouden nu grotere stappen moeten kunnen maken dan in het verleden."