Ribery de 'Franse idioot' aldus Portugese media

Spraakmakend was de persconferentie zeker, gisteravond vlak voor de halve finalewedstrijd tussen Frankrijk en Portugal. De Franse voetballer Franck Ribery maakte zich daarbij niet populair bij de Portugese media toen hij enkele opzienbarende uitspraken deed.

Door de aanwezige media werd Ribery gevraagd wat hij van Luiz Felipe Scolari vindt. De 23-jarige middenvelder antwoordde daarop: “Een groot speler, die bij grote clubs heeft gespeeld”, aldus Ribery. Zeer opmerkelijk omdat de Portugese bondscoach zelf altijd heeft erkend dat hij maar een beperkte voorstopper was. Toen dit Ribery duidelijk werd gemaakt verontschuldigde hij zich: “Sorry, ik had iemand anders in gedachten”.

Het bleef niet bij deze opmerkelijke uitspraak. Even later werd hem een vraag werd gesteld over Pedro Pauleta, de Portugese spits. ”Pauleta is een van de beste Franse spelers. Pardon, ik bedoel een van de beste aanvallers in Frankrijk”.

Reden genoeg voor de Portugese krant O Jogo om flink uit te pakken. De krant noemde Ribery een ’Franse idioot’. Of Ribery de uitspraken ook serieus bedoeld heeft is niet bekend. Wellicht was het louter bedoeld om de zaak op scherp te zetten voor morgenavond wanneer Frankrijk de strijd aangaat met Portugal. Inzet is dan een plaats in de finale, die zondag wordt gespeeld in Berlijn.


Portugese krant over ‘Franse idioot’ Franck Ribery