Toch onderzoek naar Frings

Er komt toch een onderzoek naar de misdragingen van de Duitser Torsten Frings na de wedstrijd tegen Argentinië. Daardoor mist hij mogelijk dinsdag de halve finale tegen Italië. Eerder vandaag liet de tuchtcommissie van de FIFA nog weten geen onderzoek in te stellen.

Na het duel, dat Duitsland won, had er een massale vechtpartij plaats. Tijdens deze vechtpartij zou Frings de Argentijn Cruz geslagen hebben. Frings zelf legt de schuld volledig bij de Argentijnen. "Ze begonnen te schoppen. Ze toonden zich onsportief en waren slechte verliezers. Dat is het verhaal."

De beslissing van de tuchtcommissie om geen onderzoek in te stellen werd overigens hevig aangevochten door de Italianen - het land waar Duitsland de halve finale tegen speelt. Op basis van nieuw videomateriaal wees de Italiaanse krant La Repubblica Frings als eerste als schuldige aan, waarna de FIFA het beeldmateriaal ook besloot te bekijken.

De Duitse voetbalbond en Frings hebben tot maandagmiddag 13.00 uur de tijd gekregen om te reageren. Daarna zal de tuchtcommissie uitspraak doen.

Overigens dreigt er ook nog een schorsing voor de Argentijn Maxi Rodriguez, die Bastian Schweinsteiger een vuistslag gaf.