Parreira neemt schuld op zich

Carlos Alberto Parreira, de keuzeheer van Braziliė, stak de hand in eigen boezem na de uitschakeling tegen Frankrijk (0-1).

”Ik heb mijn werk niet goed gedaan”, evalueerde Parreira het WK-optreden van Braziliė. ”Mijn taak was immers het behalen van de finale en dat is niet gebeurd. Voorlopig maak ik me niet druk over mijn contract, dat is van later zorg.” Parreira weet waarom het zo moeizaam ging: ”We maakten enkele dure fouten en Frankrijk speelde werkelijk uitstekend. Met name Thierry Henry en Zinedine Zidane waren zeer gevaarlijk.”

De Braziliaanse legende Pelé was niet te spreken over het optreden van de Seleēćo: ”Ik heb amper twee schoten op doel gezien van de Brazilianen. Dat was natuurlijk veel te weinig. Zinedine Zidane was de tovenaar van de wedstrijd.” De wat bleek spelende Ronaldinho had er de pé in: ”Het is altijd triest als een team dat gewend is te winnen een keer verliest. Nu moeten we kijken naar de toekomst.”

WK-topscorer aller tijden Ronaldo vond dat Braziliė niet genoeg knokte om terug te komen: "We hadden met z'n allen de hele wedstrijd moeten vechten. Nu weet ik dat er naar excuses wordt gezocht, omdat we werden overklast. We zijn triest, maar we hebben het maximale gedaan. Het maximale van onze mogelijkheden, maar dat deed er niet toe. Frankrijk was superieur."