Paraguay te sterk voor T&T

Trinidad & Tobago is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken. In de wedstrijd tegen Paraguay vond de ploeg van Leo Beenhakker zijn Waterloo. Paraguay was met 2-0 te sterk ondanks een prima 2e helft van Trinidad en Tobago.

Voor Paraguay was er geen kans meer om de tweede ronde te behalen, Trinidad & Tobago kon dit nog wel maar was afhankelijk van het resultaat Engeland – Zweden. Alleen wanneer de Engelsen en T&T wisten te winnen zouden beide ploegen doorgaan. Het doelsaldo kon uiteindelijk belangrijk worden, Zweden stond op +1 terwijl Trinidad een negatief saldo van -2 had. De ploeg van Leo Beenhakker kon voorafgaand aan de wedstrijd weer beschikken over doelman Kelvin Jack, die terugkwam van een blessure, en verdediger Avery John. Het slechte nieuws is het grote aantal spelers met een gele kaart: Yorke, Theobald, Whitley, Jones, Hislop en Gray stonden allemaal op scherp.

De eerste kans in het Fritz-Walter-Stadion was voor Paraguay. Doelman Kelvin Jack redde op een doelpoging van Roque Santa Cruz, voortkomend uit een vrije trap. Niet lang daarna kreeg ook de ploeg van Don Leo enkele kansen en was zelfs even de betere ploeg op het veld. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Paraguay echter meer grip op de wedstrijd. Na pakweg een half uur gespeeld te hebben leverde dit het eerste doelpunt op voor Paraguay. Vanuit een vrije trap belandde de bal in het strafschopgebied. Trinidad verdediger Brent Sancho had de twijfelachtige eer de maker van het doelpunt te zijn, hij passeerde zijn eigen doelman. Vlak voor het einde van de eerste helft kwamen de Zuid-Amerikanen op een 2-0 voorsprong door Denis Caniza. Het feest ging echter niet door omdat de grensrechter een vermeende handsbal van Barreto had waargenomen. In de herhaling was duidelijk te zien dat dit niet het geval was en zodoende werd Paraguay een doelpunt door de neus geboord. Vlak voor rust kreeg Paraguay nog twee enorme kansen op de 2-0, Nelson Valdez en Carlos Peredes wisten niet te scoren.

De tweede helft begon met een aanvallend TNT wat resulteerde in een goede kans voor Dwight Yorke. De oud-speler van Manchester United wist echter niet z’n medespelers te bereiken waardoor zijn schot voorlangs ging. Trinidad en Tobago was in de tweede helft de betere ploeg en kregen behoorlijk wat kansen, Theobald raakte het zijnet waar hij beter af had kunnen spelen. De 38-jarige Latapy, in het veld gekomen voor Whitley, schoot net over het doel van Bobadilla en een ingooi belandde bijna in de voeten van Jones. Ondanks de wil van Trinidad viel het zo begeerde doelpunt niet.
Uiteindelijk sloeg het noodlot alsnog toe. Paraguay kwam via Cuevas op een 2-0 voorsprong na een mooie combinatie met Santa Cruz. Trinidad kon met opgeheven hoofd het WK verlaten. Het allereerste punt op een WK werd tegen Zweden behaalt, tegen zowel Engeland als Paraguay speelde de ploeg van Beenhakker zeker niet slecht alleen ontbrak het aan doelpunten aan de kant van TNT

Opstellingen:

Paraguay: Aldo Bobadilla, Denis Caniza (89’-Da Silva), Julio Cesar Caceres, Carlos Gamarra, Jorge Nunez, Julio Dos Santos, Roberto Acuna, Carlos Paredes, Carlos Peredes, Roque Santa Cruz, Nelson Haedo Valdez (66’-Nelson Valdez).

Trinidad & Tobago: Kelvin Jack, Dennis Lawrence, Brent Sancho, Carlos Edwards, Avery John, Aurtis Whitley (67’-Russell Latapy), Chris Birchall, Densill Theobald, Avery Jones (32’-Kenwyne Jones), Stern John, Dwight York, Cornell Glen (41’-Evans Wise).

Wedstrijdverloop:

Paraguay 2 – 0 Trinidad & Tobago

25’ Sancho [ED](T&T) 1-0
85’Cuevas (PAR) 2-0

30’ Paredes (PAR)
45’ Sancho (T&T)
48’Whitley (T&T)
55’ Dos Santos (PAR)

Arbiter: Roberto Rosetti (ITA)

Toeschouwers: 46.000