Polen iets te sterk voor Costa Rica

Polen heeft zojuist met 2-1 de laatste groepswedstrijd gewonnen van Costa Rica. Doordat beide landen hun eerste twee wedstrijden tegen Duitsland en Ecuador verloren, waren ze al uitgeschakeld, en ging deze wedstrijd alleen om de eer.

Beide landen begonnen rustig aan de wedstrijd, zonder echte kansen. In de 23e minuut had Costa Rica een grote kans op de 1-0 toen Wanchope vrij kwam voor de Poolse keeper, maar de bal stuiterde verkeerd, waardoor hij niet kon uithalen.

In de 24e minuut was Costa Rica die op 1-0 kwam. Gomez trof doel uit een vrije trap die hij nam net buiten het strafschopgebied. De matig fluitende scheidsrechter Maidin uit Singapore eiste nog een negatieve hoofdrol voor zich op, door in het eerste half uur van de wedstrijd vier gele kaarten uit te delen, waarvan de meeste geen geel waard waren. Uiteindelijk haalde hij de gele prent maar liefst tien maal tevoorschijn, em het viel nog mee dat daar geen rood bij zat.

In de 33e minuut was het Polen die de verdiende gelijkmaker wist te scoren. Bosacki kopte uit een hoekschop raak en liet de keeper van Costa Rica kansloos. Naarmate de eerste helft op zijn liep, kregen de Polen steeds meer kansen, maar faalden in de afwerking.

In de tweede helft gingen beide ploegen goed uit de startblokken, en er kwamen over en weer kansen. In de 61e minuut was er een kans voor Wanchope na een voorzet van Drummons, maar de bal ging te langzaam om echt gevaarlijk te zijn.

In de 66e minuut bracht Bosacki de Polen op voorsprong. Net als zijn eerste goal kopte hij raak na een hoekschop, deze keer genomen door Krzynowek. In de 82e minuut was er nog de kans voor Wanchope om met een treffer afscheid te nemen van zijn interlandloopbaan, alleen werd zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Daarna probeerde Costa Rica het nog wel, maar het lukte niet.

Opstellingen:

Costa Rica: Porras, Drummond (Wallace/70), Badilla, Marín, Umaña, Solís, Centeno, Bolaños (Saborio/78), Gonzáles, Wanchope, Gómez.

Polen: Boruc, Baszczynski, Bosacki, Bak, Zewlakow, Jelen, Radomski (Ledanowski/64), Szymkowiak, Krzynowek, Smolarek (Rasiak/85), Zurawski (Brozek/46).

Wedstrijdverloop:

Costa Rica 1 – 2 Polen

25’ Gómez 1-0
33’ Bosacki 1-1
66’ Bosacki 1-2

17’ Umaña (Cri)
18’ Radomski (Pol)
24’ Bak (Pol)
29’ Zewlakow (Pol)
47’ Gómez (Cri)
47’ Marin (Cri)
56’ Badilla (Cri)
60’ Baszczynski (Pol)