Voorbeschouwing Dag 12

Vandaag starten de laatste groepswedstrijden. In Groep A zijn de belissingen al gevallen, maar in groep B is het nog spannend.

Om 16:00 uur vanmiddag starten de wedstrijden Costa Rica - Polen en Duitsland -Ecuador. De eerste wedstrijd gaat nergens meer over, al staat er voor de Poolse bondscoach Pawel Janas nog wel veel op het spel. In de media in Polen wordt er flink gespeculeerd over het vertrek van Janas en er zou al een opvolger zijn: Henryk Kasperczak, de huidige bondscoach van Senegal. Voor Janas zou een winst vanmiddag dus erg welkom zijn, en hem misschien in het zadel kunnen houden.

Duitsland wil eerste worden in de poule, een tweede plaats zou waarschijnlijk een confrontatie tegen Engeland betekenen, en dat willen de Duitsers proberen te vermijden. Ondanks een gele kaart zal sterspeler Michael Ballack vanmiddag gewoon meespelen. De Duitsers maken misschien wel enkele andere aanpassingen. Lukas Podolski en Bastian Schweinsteiger worstelen met de vorm en zullen wellicht plaats moeten maken voor Oliver Neuville, matchwinner tegen Polen,en Tim Borowski.

Het Trinidad en Tobago van Leo Beenhakker zal vanavond tegen Paraguay, dat al is uitgeschakeld, de volle drie punten moeten halen, om door te gaan naar de volgende ronde. Engeland zal dan wel Zweden moeten verslaan en het doelsaldo van T&T zal beter moeten zijn dan die van Zweden. Beenhakker kan vanavond weer beschikken over zowel keeper Kelvin Jack als verdediger Avery John, die laatste zat een schorsing uit.

Bij Engeland zal vanavond Wayne Rooney in de basis starten. Doordat de Engelsen door de twee overwinningen al zeker zijn van de tweede ronde, zullen Gerrard en Lampard (allebei éen keer geel) waarschijnlijk worden gespaard. De Zweden hebben aan een punt genoeg om de volgende ronde te behalen, en zijn dan niet afhankelijk van het resultaat van T&T tegen Paraguay. Zweden, dat kan waarschijnlijk geen beroep doen op Ibrahimovic, heeft al sinds 1968 niet meer verloren van Engeland.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Costa Rica en Polen laten in een slechte wedstrijd zien waarom juist zij niet door zijn naar de tweede ronde, de wedstrijd eindigt in 1-1.

Duitsland en Ecuador spelen een erg aantrekkelijke wedstrijd. Ecuador wint verrassend met 0-1 waardoor de Duitsers in de tweede ronde toch op Engeland stuiten.

T&T haalt tegen Paraguay alles uit de kan, en wint uiteindelijk met 2-1.

Engeland wint vrij eenvoudig van Zweden met 3-0, met twee treffers van Rooney. Hierdoor eindigt Engeland in Poule B als eerste en is Zweden uitgeschakeld, ten koste van het verrassende T&T.

Submitter:  Bron: FOK!sport