MotoGP: vijfmaal Rossi

Valentino Rossi heeft voor de vijfde maal op rij een wedstrijd weten te winnen. Al zal deze wedstrijd wellicht anders in de boeken verschijnen.

Valentino Rossi wist op het Circuit van Catalunya zijn vijfde zege op rij te behalen. De start van de race ging niet zoals gepland. Ducati-piloot Sete Gibernau kwam in aanraking met teamgenoot Loris Capirossi en raakte in een val. In deze valpartij werden meerdere coureurs meegenomen waaronder Marco Melandri, John Hopkins en Randy de Puniet. De wedstrijd werd even stil gelegd en na de herstart zakte Rossi weg tot een zesde plaats. Gedurende de wedstrijd vocht de Italiaan zich terug en wist als eerste te over de streep te komen gevolgd door Nicky Hayden.

Uitslag MotoGP

#coureurteamachterstand
1Valentino RossiCamel Yamaha Team-
2Nicky HaydenRepsol Honda team+4,509
3Kenny Roberts JrTeam Roberts+9,174
4John HopkinsRizla Suzuku MotoGP+13,465
5Coling EdwardsCamel Yamaha Team+22,548

Andrea Divizioso pakte zijn eerste 250CC overwinning op het Circuit van Catalunya. Ook Divizioso kwam moest van ver komen, maar had zich goed door het deelnemersveld gewerkt. In de laatste rondes bereikte de Italiaan de koppositie doordat de kop van het veld stuurfouten maakte.

Uitslag 250CC

#coureurteamachterstand
1Andrea DoviziosoHumangest Racing Team-
2Jorge LorenzoFortuna Aprilla+0,095
3Alex De AngelisMaster - MVA Aspar Team+0,422
4Roberto LocatelliTeam Toth+1,587
5Alex DebonFortuna Aprilla+3,136

De Spanjaard Alvaro Bautista wist de 125CC overwinning te behalen in een geheel Spaanse top drie. De leider in het klassement, Bautista, reed van pole af naar de overwinning en kon met gemak zijn tegenstanders van zich af te houden.

Uitslag 125cc

#coureurteamachterstand
1Alvaro BautistaMaster - MVA Aspar Team-
2Hector FaubelMaster - MVA Aspar Team+0,187
3Sergio GadeaMaster - MVA Aspar Team+0,423
4Mattia PasiniMaster - MVA Aspar Team+1,094
5Lukas PesekMaster - MVA Aspar Team+2,235


Gibernau en Capirossi in botsing met elkaar