Vennegoor is meest tevreden reserve op WK

De meest tevreden reserve van het Nederlands elftal is Jan Vennegoor of Hesselink. Als breekijzer is hij geselecteerd door bondscoach Marco van Basten, maar hij heeft nog niet in actie hoeven te komen.

Zonder speelminuten heeft de aanvaller het toch prima naar zijn zin: "Als ik nog vijf wedstrijden op de bank moet blijven en we winnen ze alle vijf vind ik het ook goed." De 27-jarige Tukker behoort niet tot de basiself, maar zijn rol dient niet te worden onderschat. "Ik moet er voor zorgen dat de verdedigers op de training een grote kluif aan mij hebben, zodat ze er in de wedstrijden wel bij blijven."

Misschien dat Vennegoor, net als een aantal andere reserves, woensdag tegen Argentinië in de basis zal starten. Kwalificatie voor de tweede ronde is een feit en daarnaast staan zes basisspelers, waaronder Mark van Bommel en Arjen Robben, 'op scherp' met een gele kaart. "Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Twintig minuutjes, misschien een half uurtje tegen Argentinië als breekijzer."

Maar mocht dit niet gebeuren, dan zal Jan Vennegoor of Hesselink niet treuren. "Ik ben al heel blij dat ik hier ben. Als klein jongetje keek ik naar alle wedstrijden op het WK. Nu doe ik dat nog, alleen maak je er ook nog eens deel vanuit. Dus ik moet vooral genieten."