Japan en Kroatië houden elkaar in evenwicht

In Poule F zal het tot de laatste wedstrijd spannend blijven. In één van de slechtste wedstrijden op dit WK tot nu toe ,hielden Japan en Kroatië elkaar in evenwicht, het bleef 0-0.

De eerste kans van de wedstrijd was via Nakamura voor Japan, maar doordat het strafschopgebied van de Kroaten nogal druk was, wist hij geen tegenstander te bereiken, en kon een Kroatische verdediger de bal wegwerken. Beide ploegen kregen evenveel kansen, maar echt gevaarlijk waren ze niet.

In de 21e minuut gaf de Belgische scheidrechter De Bleeckere Kroatië een penalty omdat Miyamoto tegenstander Prso in het strafschopgeboed zou hebben gehinderd. De penalty, die vervolgens werd genomen door Srna, werd echter gestopt door de Japanse keeper Kawaguchi. In de 28e minuut van de wedstrijd waren de Kroaten wederom dicht bij de 1-0, maar het harde schot van Kranjcar kwam tegen de lat.

In de 36e minuut probeerde Nakamura het via een schot van ver, maar Pletikosa, de Kroatische doelman, liet zich niet verrassen en stopte de bal. Kawaguchi beging nog bijna een blunder, nadat hij een terugspeelbal van zijn verdediger miste, gelukkig voor hem ging de bal niet in het doel.

De tweede helft begon goed, beide teams kregen meer kansen en men speelde beter, alleen slaagden men niet in de afronding. In de 50e minuut had Yanagisawa kans op de 0-1 maar hij raakte de bal verkeerd. Daarna kwamen er kansen aan beide kanten, maar naarmate de wedstrijd naar het einde liep werd het spel slechter. Beide teams oogden erg vermoeid en de simpelste ballen gingen fout, al probeerden de Kroaten het nog wel.

Opstellingen:

Japan: Kawaguchi, Kaji, Miyamoto, Nakazawa, Ogasawara, Nakamura, H.Nakata, Fukunishi (Inamoto), Alex, Takahara (Ogura/85), Yanagisawa (Tomada/61).

Kroatië: Pletikosa, Simic, R.Kovac, Simunic, Srna, Tudor (Olic/70), N.Kranjcar (Modric/78), N.Kovac, Babic, Klasnic, Prso.