GPDA wil uitleg van Schumacher

De Grand Prix Drivers Association (GPDA) wil volgend weekend in Silverstone een uitleg horen van Michael Schumacher over wat er nu precies gebeurde tijdens de kwalificatie in Monaco.

Na afloop van de kwalificatie was er veel controverse rondom het incident van de Duitser in de Rascasse tijdens de laatste minuut van de kwalificatie. De stilstaande Ferrari zorgde voor een gele vlag situatie, waardoor de overige rijders geen snelle tijden meer konden rijden. De wedstrijdleiding besloot dat Schumacher met opzet zijn wagen op de baan geparkeerd had en nam de Duitser al zijn tijden uit de kwalificatie af, waardoor hij als laatste moest starten.

Vanwege de actie is de positie van Schumacher als voorzitter van de GPDA onder druk komen te staan. McLaren-testcoureur Pedro de la Rosa eisde zelfs al het aftreden van de Duitser. Maar zo ver zal het waarschijnlijk niet komen, de GPDA zet zich namelijk vooral in voor de veiligheid van de coureurs. En het is algemeen bekend dat Schumacher zich hier altijd intensief voor inzet.