Schumacher snelste op tweede dag Barcelona

Op het Circuit de Catalunya heeft Michael Schumacher een nieuw officieus ronderecord neergezet. De Duitser deed over een rondje 1.13.471 hiermee reed hij het onofficiële ronderecord aan flarden.

Het was een drukke dag op het circuit waar in totaal zeventien coureurs van negen verschillende teams in actie kwamen. De testdag werd opgeschrikt door een harde crash van Luca Badoer. De testrijder van het team van Scuderia Ferrari schoot in bocht drie van de baan en kwam hard in aanraking met de bandenstapels. Badoer kon gelukkig ongedeerd de bolide verlaten. Zijn Ferrari was dermate beschadigd dat zijn testdag er verder opzat.

De meest active man op de baan was Nick Heidfeld. De Duitser reed in zijn BMW Sauber F1 in totaal 125 ronden over het circuit en noteerde aan het eind van de dag een twaalfde tijd. Ook Robert Doornbos kwam in actie. De Nederlander reed in totaal 115 ronden en had aan het einde van de dag een vijftiende tijd genoteerd.

Doornbos heeft in totaal twee race afstanden afgelegd op het circuit. Tijdens een interview verklaarde Doornbos:"Ik heb donderdag twee Grand Prix-afstanden afgelegd. Ik reed met veel brandstof aan boord om aan ons racetempo te kunnen werken. In de ochtend begonnen we met het evalueren van enkele nieuwe aërodynamische onderdelen en het testen van de software van de versnellingsbak. Aan het einde van de ochtend waren er wat problemen met de versnellingsbak, dus ik kon iets langer lunchen dan gepland."

"In de middag heb ik de Michelin-banden getest. Het is namelijk erg belangrijk om te weten hoe de banden zich gedragen als we met veel brandstof in de auto rijden. Het was een goede dag voor het team, want we hebben veel ronden kunnen rijden". Doornbos test vrijdag verder voor het Red Bull Racing.