Iran maakt indruk tegen Bosnië

Iran en Paraguay boekten vandaag oefenzeges in de aanloop naar het WK. Paraguay versloeg Georgië (1-0), terwijl Iran na een stroeve start liet zien te beschikken over scorend vermogen: 5-2 tegen Bosnië-Herzegovina.

Iran beleefde een dramatische start: al na vier minuten keek de ploeg van Branko Ivankovic tegen een 0-1 achterstand aan, via Zvjezdan Misimovic. Een klein kwartiertje later werd de marge verdubbeld dankzij Sergej Barbarez. Deze tegenslag deerde de Iraniërs niet. Integendeel, de equipe nam het heft in handen en via fris voetbal werd de opponent naar achteren gedrongen. Nog voor rust scoorde Iran driemaal. Madanchi (na een steekpass van Hashemian), Rezaei en Hashemian waren de boemannen voor Bosnië.

In de periode na rust ging Iran verder op dit elan. Ondanks vele mogelijkheden en een twijfelachtig afgekeurd doelpunt, hield Bosnië aanvankelijk de schade beperkt. Enkele wissels sorteerden het gewenste effect en Enayati (na een mooie solo) en Khatibi legden de eindstand vast. Paraguay deed het een stuk rustiger aan, maar won wel van Georgië: 1-0. Nelson Valdez, de nieuwe aanwinst van Borussia Dortmund, maakte bij het scheiden van de markt voor rust de winnende treffer.