Eindelijk etappezege Bettini in Giro

Hij heeft er even op moeten wachten, maar het is Paolo Bettini dan eindelijk gelukt. Hij won de vijftiende Girorit via een massasprint.

De etappe van vandaag voerde over een biljartvlak parcours naar Brescia over een afstand van 189 kilometers. Een eindsprint leek dan ook de meest voor de hand liggende optie. Zoals gewoonlijk werd de rit gekleurd door een ontsnapping van vier man: Christophe Edaleine, Iban Mayoz, Gabriele Missaglia en Gustav Larsson.

Met zijn vieren namen zij een maximale voorsprong van net boven de vijf minuten. In het peloton werd de achtervolging ingezet door Quickstep, Milram en T-Mobile voor respectievelijk hun sprinters Bettini, Ongarato en Pollack. Vrij snel slonk de voorsprong van de koplopers en na het vod van de laatste tien kilometers werden de vier vluchters gepakt. De eindsprint werd zoals vaker het geval is deze Giro, voorbereid door de Milram-trein. Jan Ullrich baarde eveneens opzien door aan kop te rijden.

Bij het ingaan van de laatste meters zette Förster als eerste de sprint in. Paolo Bettini dook direct achter hem aan en spurtte niet veel later als eerste over de streep. Olaf Pollack wist nog aardig dichtbij te komen, maar dit keer was het dan toch Il grillo gelukt om een etappeoverwinning te boeken. Met zijn zege hangt de paarse sprinttrui ook steviger om de schouders van Bettini.

Verschuivingen zijn er logischerwijs niet in het algemeen klassement. Morgen zal het peloton beginnen met de eerste dag van vijf opeenvolgende bergetappes.

Uitslag vijftiende etappe Mergozzo - Brescia (189 km):

#CoureurPloegTijd
1.Paolo Bettini (Ita)QSI4:15.42
2.Olaf Pollack (Dui)TMOz.t.
3.Robert Förster (Dui)GSTz.t.
4.Henk Vogels (Aus)DVLz.t.
5.Maximiliano Richeze (Arg)PANz.t.

Submitter:  Bron: FOK!