Uitslagen NFL Europe Ronde 10

Dit weekend stond een ticket voor World Bowl op het spel. In deze laatste ronde speelde kanshebber Frankurt Galaxy tegen Berlin Thunder, de andere kanshebber Rhein Fire speelde thuis tegen de Cologne Centurions. De Amsterdammers, die zich al geplaatst hebben, speelden hun laatste wedstrijd tegen de Hamburg Sea Devils.

Veertienduizend mensen zagen in Berlijn hoe de thuisploeg op een voorsprong kwam in de eerste helft door twee field goals. In het laatste kwartier in de eerste helft wist Berlijn deze voorsprong zelfs nog te vergroten door een touchdown van wide receiver Brandon Middleton. Daarna kwam Frankfurt in actie. Nog in de eerste helft bracht running back Butchie Wallace een touchdown voor de Frankfurtse ploeg. In de tweede helft pakte Frankfurt zelfs de leiding door een tweede touchdown. Wederom wist Wallace de bal in de endzone van de tegenstander te brengen. Deze voorsprong gaven ze daarna niet meer weg en hiermee was de Frankfurtse ploeg verzekerd van een World Bowl ticket volgende week. De eindstand in Hamburg werd 14 tegen 13 voor Frankfurt Galaxy.

De ArenA was het toneel voor de laatste wedstrijd van de Amsterdam Admirals tegen de Hamburg Sea Devils. De bijna zestienduizend toeschouwers zagen een zwak Amsterdam, in de eerste helft werden onder andere een pass van quarterback Jared Allen onderschept en wide receiver Noriaki Kinoshita liet twee passes door zijn handen glippen die opgevangen werden door de tegenstander. Aan het einde van de eerste helft stonden de Amsterdamers met zeventien punten achter. In de tweede helft komen de Admirals nog wel terug maar dat bleek niet goed genoeg te zijn. De Hamburgse ploeg ging met een verschil van dertien punten naar huis en pakte daarbij hun derde overwinning dit seizoen. De eindstand in de ArenA werd uiteindelijk 31 tegen 24.

Rhein Fire kreeg de Cologne Centurions op bezoek en was er op gebrand om te winnen. achtentwintigduizend toeschouwers zagen een eneverende wedstrijd waar veel in gescoord werd. Na twee minuten was de eerste score van het scoreboard te lezen. Na vier gestrande pogingen van Keulen was het running back Fredrick Jackson die Berlijn haar eerste touchdown van de wedstrijd bracht. In de laatste minuten van de eerste helft wist Keulen op voorsprong te komen door een field goal en een daarvoor goed uitgevoerde touchdown. Aan het begin van de tweede helft maakte Rhein Fire de wedstrijd af door twee touchdowns van running back Jacque Lewis en wide receiver Steven Harris. De voorsprong gaf de Düsseldorfse ploeg niet meer weg en won daarmee de wedstrijd. Rhein Fire liep ondanks deze overwinning een plaats in de World Bowl volgende week net mis. De eindstand in Düsseldorf werd 21 tegen 10.

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Berlin Thunder - Frankfurt Galaxy13 - 14
Amsterdam Admirals - Hamburg Sea Devils21 - 34
Rheine Fire - Cologne Centurions21 - 10


Eindeklassement NFLEurope

TeamsGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Amsterdam Admirals (World Bowl)10730
Frankfurt Galaxy (World Bowl)10730
Rhein Fire10640
Cologne Centurions10460
Hamburg Sea Devils10361
Berlin Thunder10271