AZ neemt afscheid van iconen en stadion

AZ heeft de Alkmaarderhout, Barry van Galen en Michael Buskermolen vrijdagavond uitgezwaaid met een speciale afscheidswedstrijd tussen Team Van Galen en Team Buskermolen.

Team Van Galen won met 4-2. Van Galen scoorde twee keer en Buskermolen één maal. Beide spelers misten tevens nog een strafschop.


Van Galen had onder meer Piet Keur, José Fortes Rodriquez, Dennis den Turk en Max Huiberts uitgenodigd om mee te spelen. Buskermolen werd bijgestaan door onder meer Peter Wijker, Silvan Inia, Rini van Roon en John Mutsaers. Willem van Hanegem en Jan Nederburgh waren de coaches.

Ook Olaf Lindenbergh, Juha Reini en Kenneth Perez werden tussen de twee helften door gehuldigd. Met hun optreden tijdens de afscheidswedstrijd, een bos bloemen en een grote ingelijste foto vertrok het drietal uit De Hout. Volgens voorzitter Scheringa "hadden we nog niet echt afscheid van Lindenbergh genomen".

Tevens was het de laatste wedstrijd in de Alkmaarder Hout. Vanaf komend seizoen speelt AZ in het nieuwe DSB stadion. In De Hout speelden de Alkmaarders in 1967 hun eerste wedstrijd.