IDL: Taylor, Adams uitgeschakeld

Liefst drie PDC-spelers hebben zich geschaard onder de laatste vier van de International Darts League. Verrassenderwijs ontbreekt de naam van Phil Taylor.

Taylor moest met 5-6 zijn meerdere erkennen in Simon Whitlock, in een partij die middels een tiebreak zijn beslissing kende. Whitlock leek de hele wedstrijd al op weg naar een stunt, want The Wizard pakte steeds zijn kansen en al vroeg leidde hij met 2-0. Tot 4-3 hield hij deze break vast, waarna Taylor zijn klasse hervond. The Power kwam op 5-4, maar Whitlock sleepte er een beslissende set uit.

Deze dertiende set ging ook gelijk op (Taylor miste een matchdart), zodat de tiebreak als scherprechter moest fungeren. De dertienvoudig wereldkampioen won de bull en zette zich na negen darts op 84. Whitlock bleef in het spoor en profiteerde van matig uitgooien van Taylor. Een finish van 94 bracht de Australiër, die een voormalig PDC-speler is, de overwinning, ondanks zijn lagere gemiddelde (33,84 om 33,74).

In de halve finale stuit Whitlock op Raymond van Barneveld, die met 6-3 een eind maakte aan de opmars van Michael van Gerwen. Barney plaatste de beslissing bij een stand van 4-3, toen hij de set van zijn tegenstander wist te pakken. Van Gerwen gaf net niet thuis op de beslissende momenten, maar liet andermaal spectaculair darts zien. Twee keer leek hij op weg naar een negendarter en evenzo vaak miste hij op millimeters de bull voor een checkout van 170.

De andere halve eindstrijd gaat tussen Roland Scholten en Colin Lloyd. Met name de naam van Scholten is onverwacht, want Martin Adams verkeerde in een bloedvorm. Wolfie haakte echter niet aan bij zijn niveau van de eerdere dagen en gunde Scholten teveel kansen. Op 4-4 verzuimde Adams zijn eigen set te pakken, iets wat Scholten later wél lukte. Colin Lloyd rekende in negen sets af met Ted Hankey: 6-3. The Count benutte aan het begin zijn kansen niet en liep vervolgens achter de feiten aan.