Uitslag FC Groningen - Ajax

Vandaag werd de finale gespeeld van de play-offs, Ajax kon hierin het seizoen helemaal goed maken goedmaken en de Groningers konden een toch al goed seizoen afsluiten met een goed gevoel. Het werd 2-1 en dus gaan de Amsterdammers naar de voorronde van de Champions League. De Groningers spelen Uefa Cup

FC Groningen begon zoals verwacht goed. De ploeg van Ron Jans moest een 2-0 verlies weg zien te werken en wilde zo snel mogelijk de 1-0 in het doel van Maarten Stekelenburg werken. Dit gebeurde niet, maar Groningen had genoeg kansen in de eerste twintig minuten. Fledderus en Nevland waren al een paar keer gevaarlijk geweest. Ajax kon in het tweede gedeelte van de eerste helft wat meer aan voetballen toe komen en de Groningers konden hun krachten weer even sparen voor een nieuw offensief, wat niet lang daarna weer ging plaatsvinden. Fledderus, de uitblinker van de eerste helft,kreeg in de 37e minuut een vrije schietkans vanaf 17 meter maar deze kans ging verloren. Vijf minuten later zou dit offensief succes hebben: Nevland schoot vanaf tien meter op aangeven van Danny Buijs de Groningers op 1-0. In de slotfase van de eerste helft kregen de Groningers nog meer kansen om het verschil van een doelpunt gelijk helemaal weg te werken maar deze kansen werden niet benut.

De tweede helft begon zonder wissels en de start van de tweede helft was voor de Noorderlingen, maar resulteerde nog altijd niet in een tweede doelpunt. Totdat Bruno Silva in de 62e minuut op aangeven van Salmon snoeihard de bal in de kruising achter Maarten Stekelenburg werkte. Hierna besloot Danny Blind te wisselen en bracht Sneijder voor Lindenbergh en de tegenvallende Rosenberg werd gewisseld voor Babel. Hierna kreeg Ajax meer grip op de wedstrijd en kreeg het zelfs wat kansjes maar die werden niet echt gevaarlijk. Totdat Wesley Sneijder in de 88ste minuut het doel trof en eigenlijk deed Ajax wat het al heel het seizoen deed: slecht spelen en toch uiteindelijk met de overwinning in de play-offs er van door gaan met de hoofdprijs. In de 90ste minuut ontstond er nog een vechtpartij na een overtreding op Charisteas. Buijs en Boukhari kregen het met elkaar aan de zijlijn aan de stok en kregen beiden de rode kaart van de goed fluitende Ben Haverkort.