Rooney waarschijnlijk niet op WK

Wayne Rooney zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn op het WK. De aanvaller ondervindt erg veel hinder van een voetblessure, die hij onlangs opliep.

Uit een tweede scan bleek dat de international van Manchester United meer dan één breuk in zijn voet heeft. Bondscoach Sven-Göran Eriksson heeft vrijwel alle hoop laten varen om hem definitief te selecteren voor het Engelse elftal. Alleen een wonder zou volgens hem moeten gebeuren om hem fit genoeg te krijgen voor het WK: "Ik weet niet precies wat het betekent, maar ik ben niet zo pessimistisch. Zo ben ik van nature niet. Wonderen gebeuren zo af en toe in het leven."

Wayne Rooney is door de bondscoach echter nog wel opgenomen in de voorlopige selectie. "Ik haal geen streep door zijn naam totdat de dokters me vertellen dat er geen kans meer is. Niemand hoopt dat dat gebeurt. Het zou hetzelfde zijn als Brazilië Ronaldinho mist en Frankrijk Henry." Rooney raakte geblesseerd in het duel met Chelsea. In een ongelukkige botsing met Paulo Ferreira, begaf zijn middenvoetsbeentje.