Uitslagen Italië Speelronde 33

In de Serie A werd dit weekeinde de 33e speeldag afgewerkt. Juventus slaagde er opnieuw niet in te winnen, maar het gat met de achtervolgers is geruststellend.

De topper van dit weekeinde was zonder twijfel Juventus – Fiorentina. La Viola liet zich aanvankelijk terugdringen tegen een Juve dat wat goed te maken had. De bezoekers trokken langzaam het initiatief naar zich toe en het was een wonder dat de openingstreffer uitbleef. Eerst faalde Jimenez vanaf elfmeter, na een domme overtreding van Zebina op Toni. Vlak hierna maakte Giannichedda bijna een eigen doelpunt: zijn inzet spatte uiteen op de lat. Toni bleef een bron van gevaar, maar de ruststand was 0-0.

Toni maakte zijn missers meer dan goed door aan het begin van het tweede bedrijf de 0-1 binnen te schieten, na behendig de buitenspelval te hebben omzeild. De Bianconeri verhoogden het tempo en op aangeven van Vieira knalde Del Piero de 1-1 binnen. Na deze gelijkmaker bleven echte kansen aan beide kanten uit. Juve koesterde het punt in de wetenschap dat de Scudetto lonkt. Fiorentina doet minder goede zaken en ziet AS Roma passeren. De ploeg uit de hoofdstad versloeg Lecce met 3-1.

AC Milan had weinig moeite met Chievo Verona: 4-1. De underdog speelde zeer opportunistisch in de beginfase en de lange bal bleek een geliefkoosde tactiek. Deze speelwijze betaalde zich na een kwartier uit, want Sergio Pellisier volleerde de bal achter Dida. Via Alessandro Nesta herstelde Milan nog voor de rust de balans. Kaká stal de show in het tweede bedrijf, dankzij een hattrick, zijn eerste in dienst van de Rossoneri.

Internazionale houdt de tweede plaats in het vizier na de 1-2 overwinning bij middenmoter Ascoli. Gedurende de eerste helft leken de Nerazzuri te spelen met pijnlijke Champions League uitschakeling in het achterhoofd, want ondanks overwicht (Ascoli trok zich ver terug) ontbeerde het spel van de topclub precisie en scherpte. Een omstreden strafschop, benut door Marco Ferrante, bracht de promovendus zelfs aan de leiding. Na de pauze zorgden treffers van Julio Cruz (penalty) en Sinisa Mihajlovic (prachtige vrije trap) voor de ommekeer. Cruz zag in de 86e minuut nog de rode kaart, maar Ascoli kon daarvan niet meer profiteren.