Uitslagen Engeland Speelronde 33

De strijd om de titel in het Premiership is nog steeds erg spannend. Aangezien de top vijf dit weekend zijn wedstrijden won is daar niet veel veranderd. Hierdoor staat Manchester United nog altijd vijf punten achter op Chelsea. In de Engelse competitie resteren nog vijf speelronden.

Manchester United heeft de topper tegen Arsenal gewonnen met 2-0. Grote man aan de zijde van The Mancunians was de 20-jarige Wayne Rooney. Hij was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt en bij de tweede goal gaf de aanvaller een assist. De twee beslissende momenten van deze topper waren allebei in de tweede helft. Voor de pauze kreeg Robin van Persie, hij speelde voor Thierry Henry, een aardige kans maar Edwin van der Sar hield zijn doel schoon. Niet lang daarna kreeg Ruud van Nistelrooy aan de andere kant ook een kans, maar hij schoot voorlangs. Na de thee zette Mikaël Silvestre voor waarna Rooney met een verwoestende knal de 1-0 liet aantekenen. Bij de tweede goal zorgde de jonge speler voor een voorzet die bij Ji-Sung Park uitkwam. De Koreaan rondde daarna beheerst af.

Chelsea heeft dit weekend weer een overwinning geboekt. Deze keer was het West Ham United wat met 4-1 naar de pijnbank werd geleid. The Blues eindigden het duel overigens met maar tien spelers. In de eerste helft leek er geen overwinning in de lucht te hangen voor de mannen van coach José Mourinho. The Hammers namen brutaal de voorsprong door een doelpunt van James Collins. Verder kreeg Maniche in de zeventiende minuut de rode kaart na een onbesuisde tackel op zijn tegenstander. Na dit incident kwam Chelsea beter in zijn spel. Didier Drogba en Hernan Crespo maakten de opgelopen achterstand goed door beiden eenmaal te scoren. In de tweede helft ging de ploeg uit Londen verder waar het na de eerste 45 minuten gebleven was. John Terry wist het net te vinden uit de rebound die ontstond na een schot op de lat van Drogba. De laatste goal kwam op naar van William Gallas. De Fransman kon van dichtbij binnentikken. Arjan Robben begon vanaf de bank maar werd door Mourinho in de tweede helft ingebracht.

Ook Liverpool heeft zijn wedstrijd van dit weekend gewonnen. The Reds waren met 1-0 te sterk voor Bolton Wanderers. Het was voor de ploeg van Rafa Benitez de vijfde overwinning op rij in het Premiership. Op slag van rust wist de jarige Robbie Fowler het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. In de tweede helft gooide Liverpool achterin alles dicht, zodat er voor The Wanderers geen doorkomen meer aan was. Door deze overwinning houdt de ploeg uit Liverpool nog een theoretische kans op de Engelse titel, maar die kans is zo klein dat er niet op gerekend wordt.

Tottenham Hotspur maakt nog steeds kans om volgend seizoen deel te nemen aan de Champions League. De ploeg van Martin Jol wonnen afgelopen weekend met 2-1 van Manchester City. Vlak voor de thee bracht Paul Stalteri The Spurs op voorsprong. Niet veel later stond ook de 2-0 op het scorebord. Verantwoordelijk hiervoor as Michael Carrick. Wederom een paar minuten later bepaalde Georgios Samaras de eindstand op 2-1. In de tweed helft werd niet meer gescoord.

In deze speelronde werd overigens ook nog een wedstrijd gestaakt met een aparte reden. Het ging hierbij om het duel tussen Sunderland en Fulham. Het veld in de Stadium of Light werd namelijk onbespeelbaar vanwege een heuse sneeuwstorm. Bovendien moest Rory Delap van de thuisploeg dat bekopen met een blessure. Na 21 minuten spelen besloot scheidsrechter Riley om de wedstrijd te staken. De stand was toen 0-1 in het voordeel van Fulman door een doelpunt van Brian McBride. Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd wordt afgemaakt.