Tom Boonen vol zelfvertrouwen

Tom Boonen is er helemaal klaar voor. Met nog een weekje te gaan, voordat de Ronde van Vlaanderen begint, barst de Belg van het zelfvertrouwen.

Met al 11 zeges in dit seizoen op zak is de wereldkampioen van Quick Step de gedoodverfde favoriet om Vlaanderens mooiste voor de tweede maal te winnen. In de E3-prijs vertoonde hij zaterdag al zijn suprematie, door deze voor de derde keer op rij te winnen. Zelf erkent Tom Boonen ook dat hij de grote favoriet is. Alleen in Alessandro Ballan, waarvan hij in de finale E3-prijs eenvoudig wegsprintte, ziet hij een concurrent: "Enkel Alessandro Ballan zou ik bij de favorieten durven te zetten, want hij is een beetje een kleine Boonen. Voorts is er niemand die de voorbije weken indruk kon maken op mij. Als ik aanval, moeten ze allemaal passen. Dat heeft Eddy Merckx nooit gezegd, zeker? Nu gaan ze weer vinden dat ik 'ne groten teut' heb."

Rabobank-ploegleider Erik Breukink speelt aanstaande zondag de kaart Juan Antonio Flecha uit, maar is er zich terdege van bewust dat Boonen dit seizoen indrukwekkend koerst: "Het lijkt wel alsof Boonen doet wat hij wil. In dit soort wedstrijden staat hij eenzaam aan de top. Boonen is zo sterk, dat hij wegrijdt wanneer hij dat wil." Daarentegen denkt hij wel dat Flecha een kans kan maken aanstaande zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen: "Boonen kan nog altijd lekrijden op een slecht moment. Dan is het voor hem ook voorbij, hoor."