PSV zoekt rustig naar opvolger Hiddink

PSVmaakt geen haast met de aanstelling van een nieuwe trainer. Vrijdag werd bekend dat Guus Hiddink de Eindhovense club aan het eind van dit seizoen zal verlaten.

"Wij laten de zorgvuldigheid prevaleren boven de snelheid en nemen de tijd om ons goed te oriënteren. En dan heb je ook nog te maken met de huidige werkkring van kandidaten. Trainers zijn vaak nog verwikkeld in de strijd om het kampioenschap of een beker en hebben dus een verantwoordelijkheid naar de club waar ze nu werken. Daar houden we rekening mee," aldus president-commissaris Jan Timmer.

Timmer zei verder dat er wel een lijstje is met mogelijke kandidaten. "We werken met een lijstje, waar ik niet over naar buiten wil treden. Iedereen gaat natuurlijk voor zichzelf een lijstje opstellen. En als je dan kijkt naar Nederlandse kandidaten met internationale ervaring, komt men al snel bij namen als die van Ronald Koeman, Co Adriaanse, Henk ten Cate en Bert van Marwijk uit. Dat die namen rouleren, is dus niet vreemd."

De Eindhovenaren hebben over belangstelling vanuit het trainerskamp niet te klagen. "Er zijn veel coaches geïnteresseerd en daar merk je dan toch wel aan dat men PSV een aardig 'cluppie' vindt." Timmer sluit op voorhand niet uit dat PSV een buitenlandse coach zal aantrekken, ook al heeft men het liefst een Nederlander. "Er heeft zich zelfs een prominente buitenlandse trainer zelf aangemeld", aldus Timmer.