Real-coach hoopt op meer

Juan Ramón López Caro, de coach van Real Madrid, hoopt dat hij ook na de zomer aan kan blijven als trainer van de Spaanse topclub.

De voormalige jeugdcoach van de Koninklijke kreeg eind 2005 de baan als trainer aangeboden nadat Vanderlei Luxemburgo werd ontslagen door toenmalig voorzitter Florentino Pérez.

López Caro's start was voortvarend, maar de afgelopen weken draait het team weer zwakker, met als resultaat de dertien punten achterstand op rivaal Barcelona, en de uitschakeling in de Champions League door Arsenal.

Caro mag sowieso aanblijven tot het eind van het seizoen, maar Real Madrid is op zoek naar een ervaren coach die het team weer op de rails kan brengen. Namen als Fabio Capello, Rafa Benítez en Luiz Felipe Scolari zijn allen genoemd.

De 48-jarige López Caro weet echter zeker dat hijzelf die taak ook uit kan voeren, mits hij daar de tijd voor krijgt. "Ik kan deze taak uitvoeren en zal dat ook bewijzen," vertelt hij. "Daar twijfel ik niet aan. Ik heb de hoop om Real Madrid te blijven coachen nog niet opgegeven, want dat is mijn droom."