Uitslagen Engeland speelronde 29

In de Engelse Premier League is Tottenham Hotspur er niet in geslaagd om van Chelsea te winnen. Lange tijd leek het erop dat het 1-1 zou blijven, maar in blessuretijd waren The Blues toch sterker en wonnen met 2-1.

In het begin van de wedstrijd was Mickaël Essien een opvallende schakel, hij miste een kans voor open doel, maar enkele minuten later wist hij toch te scoren. De 1-1 kwam van de voet van Jermaine Jenas, de gevaarlijkste speler aan de kant van de Spurs. Aan het doelpunt ging een vrije trap van Michael Carrick vooraf. Michael Dawson kopte voor de voeten van Jenas, die beheerst afrondde. In de tweede helft leek het er lange tijd op dat de verdediging van Tottenham stand zou houden, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Na een mooie actie schoot William Gallas onhoudbaar, voor keeper Paul Robinson, binnen.

Arsenal versloeg in een spannende wedstrijd Liverpool. De eindstand van was 2-1 met twee doelpunten van Thierry Henry voor de Londenaren en één van Luis García voor The Reds. Lange tijd leek het erop dat het eerste doelpunt van Henry, wat hij in de eerste helft al maakte, voldoende zou zijn. Maar niets bleek minder waar. In de 75ste minuut kwam de ploeg van coach Rafa Benitez op gelijke hoogte. Invaller García reageerde attent toen Jens Lehmann een schot van Gerrard niet onder controle kreeg. Uit de rebound die hier op volgende schoot de Spanjaard raak. Arsenal greep uiteindelijk toch de winst door een grove fout van Steven Gerrard. In de 83ste minuut schoot de aanvoerder de bal in de voeten van Henry die Liverpool-goalie José Reina omspeelde en in het lege doel schoot.

Ook Manchester United wist weer te winnen. In de wedstrijd tegen Newcastle United wonnen The Mancunians met 2-0. Gezien het aantal kansen had de overwinning nog veel groter kunnen zijn. Binnen 12 minuten was het oordeel over Newcastle al geveld. Wayne Rooney was hier de verantwoordelijke voor. Hij maakte beide doelpunten. Bij de eerste goal lobte hij de bal over keeper Shay Given heen. De tweede werd gekenmerkt door een onhoudbare knal. Het lag vooral aan Louis Saha dat de score niet verder werd opgevoerd. De Fransman kreeg wederom de voorkeur boven Ruud van Nistelrooy, maar miste de ene na de andere kans. De Nederlandse aanvaller speelde het laatste kwartier van de wedstrijd, maar ook hij wist niet te scoren.