Freire start voor het "goede gevoel"

Oscar Freire start woensdag in de Tirreno-Adriatico niet met het idee zichzelf op te volgen als eindwinnaar. De Rabo-Spanjaard wil zich vooral in vorm fietsen voor Milaan-San Remo.

Freire startte uitmuntend in 2005 door de Tirreno-Adriatico en Brabantse Pijl winnend af te sluiten. Oscarito moest echter het grootste gedeelte van het seizoen missen door een operatie aan het zitvlak. Zo was hij niet in staat zijn wereldtitel te verdedigen. Freires voorbereiding op het lopende seizoen werd bovendien verstoord door knieproblemen.

De sprinter acht zichzelf dan ook kansloos voor de eindzege in de Tirreno, de tweede Pro Tour-koers van dit seizoen. "Ik zal niet hetzelfde niveau halen als Petacchi of Bettini. Mijn conditie is niet toereikend om mee te spelen voor de eindzege. Dat is jammer, want veel aankomsten zijn geknipt voor mij.” Recent speelde Freire een anonieme rol in het sprintgeweld van de Ruta del Sol.

Freire heeft een ander doel voor ogen: ”Ik wil in goede conditie aan de start staan in Milaan-San Remo. Die wedstrijd heeft mijn prioriteiten." Rabobank heeft naast Freire nog enkele andere ijzers in het vuur, zoals Juan Antonio Flecha, Michael Boogerd en Thomas Dekker. Zij zullen in het Tirreno-peloton onder andere Ivan Basso, Danilo Di Luca, Alessandro Petacchi, Paolo Bettini en Robbie McEwen ontmoeten.