Bondscoaches willen uitstel bekendmaking selectie

Verschillende bondscoaches, waaronder Sven-Göran Eriksson en Marco van Basten, willen de deadline voor bekendmaking van de definitieve WK-selectie uitstellen. De wereldvoetbalbond FIFA wil de 23 namen van elk land nu uiterlijk op 15 mei hebben.

De bondscoaches willen uitstel omdat het toernooi pas op 9 juni van start gaat. Het liefst willen ze hun definitieve selectie begin juni pas prijsgeven. "Het probleem is dat je geen speler meer mag wisselen in je selectie na de vijftiende mei, of je moet een doktersverklaring hebben bij een ernstige blessure", aldus de bondscoach van Engeland, Eriksson.

"Bij vormverlies kun je niemand vervangen. Het zou goed zijn de datum voor de uiteindelijke selectie tot een week voor het WK uit te stellen. Ik zie geen reden waarom dat niet zou kunnen. Ik heb al enkele andere coaches gesproken. Marco van Basten heeft me gebeld en ook hij maakt zich zorgen om de datum. Ik begrijp echt niet waarom de FIFA die datum heeft gekozen. Op 15 mei begint weliswaar de voorbereiding op het WK, maar we hebben dan nog steeds oefenwedstrijden te spelen."