Meerdink en Hofs in selectie Oranje

De selectie voor de vriendschappelijke interland tegen Ecuador is door bondscoach Marco van Basten bekend gemaakt. Feyenoord-speler Nicky Hofs maakt voor het eerst deel uit van Oranje, en ook Martijn Meerdink (AZ) is weer terug na een slepende blessure. De wedstrijd wordt op 1 maart in de Amsterdam ArenA gespeeld. De aftrap is om 20:30.

Hofs en Meerdink waren lange tijd niet inzetbaar vanwege ernstige knieblessures. De middenvelder van de Rotterdammers heeft inmiddels al een aantal weken laten zien dat hij zijn oude niveau weer terug heeft. De 29-jarige aanvaller van AZ kwam niet voor op de voorlopige lijst die afgelopen week bekend werd gemaakt. De laatste keer dat de aanvaller van de Alkmaarders werd geselecteerd was voor de interland tegen Roemenië (26 maart 2005).

Afgaand op de vorige interland van het Nederlands Elftal keren Tim de Cler, Ruud van Nistelrooy, Barry Opdam en Arjan Robben weer terug in het keurkorps van Van Basten. André Ooijer, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Theo Janssen zullen deze interland aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege diverse blessures.

De complete selectie:
Doel:
Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ)

Verdediging:
Khalid Boulahrouz (HSV), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (AZ), Barry Opdam (AZ), Ron Vlaar (Feyenoord).

Middenveld:
George Boateng (Middlesbrough), Mark van Bommel (FC Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Nicky Hofs (Feyenoord), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax).

Aanval:
Romeo Castelen (Feyenoord), Dirk Kuyt (Feyenoord), Martijn Meerdink (AZ), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).