Maradona: 'Messi mijn opvolger'

Diego Maradona heeft wederom lovende woorden over Lionel Messi gesproken. De FIFA-speler van de eeuw zegt dat het Argentijnse talent alles in huis heeft om hem te doen vergeten.

Meermaals werden Argentijnse spelers bestempeld met de woorden Nieuwe Maradona, waaronder Andres D'Alessandro en Pablo Aimar. Deze spelers konden dit echter nooit waarmaken.

Na een weergaloze wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Chelsea, waarin Messi opnieuw van zich deed spreken in het shirt van FC Barcelona deed nu Maradona zelf zijn zegje.

"Ik heb de speler gezien die mij zal opvolgen als de Argentijnse superster. Zijn naam is Messi." zo vertelde Pluisje de pers. "Hij is geweldig om naar te kijken, en is een klasse apart van alle andere spelers in de wereld."

Verwacht wordt dat Messi op het aankomende WK in Duitsland ook hoge ogen zal gooien. Pulga komt daar met zijn land in actie in Groep C, waarin ook Nederland zich bevindt. Messi zal daar voor het eerst kunnen schitteren in het Argentijnse shirt. Zijn debuut was minder schitterend; hij werd al na drie minuten van het veld gestuurd vanwege een vermeend elleboogje in een oefenwedstrijd tegen Hongarije.