Raúl haalt uit naar Ronaldo

Raúl González Blanco, de aanvoerder van Real Madrid, heeft uitgehaald naar de uitspraken van Ronaldo. De Braziliaanse spits vertelde dat hij zich niet thuis voelde in Madrid, één dag voor de CL-kraker met Arsenal.

Raúl wil zich niet uitlaten over de uitspraken zelf van Ronaldo, maar wel over het tijdstip. "Hij dacht op dat moment meer aan zichzelf dan aan de ploeg," zegt het Madrileense wonderkind.

"We hebben een betere Ronaldo nodig. Hij is geliefd wanneer hij scoort, omdat het publiek veeleisend is. Dat geldt voor iedere speler, niet enkel voor hem. Wij zullen hem helpen, maar hij zal zelf zijn aandeel moeten meebrengen," vertelt Raúl, die duidelijk teleurgesteld is over het thuisverlies (0-1) tegen Arsenal.

Intussen gaan er geruchten op dat Ronaldo terugkeert naar het Italiaanse Internazionale. "Ronaldo is als een zoon voor mij," zegt voorzitter Massimo Moratti. In vijf jaar Inter was Ronaldo opgeteld zo'n twee jaar geblesseerd, toch werd hij gezien als één der beste spitsen ter wereld.

Real Madrid zelf heeft aangegeven Ronaldo niet van de hand te willen doen. Vice-president en oud-topspeler Emilio Butragueño zei dat Ronaldo nog altijd de beste spits is die er rondloopt en dat men de 29-jarige Braziliaan niet kwijt wil.