Gutierrez aan kop in Ronde van Middellandse Zee

In de Ronde van de Middellandse Zee heeft José Ivan Gutierrez vandaag de leiderspositie overgenomen van Danilo Napolitano. De Spanjaard won de ochtendetappe en finishte met zijn ploeg Caisse d'Epargne-Illes Balears als derde in de ploegentijdrit.

De ochtendrit kende zijn finish na 112 kilometer op de top van de Mont Faron. De koers werd kleur gegeven door Mathieu Ladagnous en Nicolas Crosbie. Beide Fransen reden lange tijd voorop en hadden een maximale voorsprong van ongeveer vijf minuten. Aan de voet van de Mont Faron werd het duo gegrepen en ontspon zich het gevecht om de ritwinst. In een select groepje bleek José Ivan Gutierrez over de rapste benen te beschikken. Thomas Lövkvist, Rinaldo Nocentini en Pietro Caucchioli bleven in het spoor van de 27-jarige Spanjaard.

’s Middags moesten de coureurs nog aan de bak in een achttien kilometer lange ploegentijdrit. De winst ging naar Crédit Agricole. Het verschil tussen de nummers één en zes was slechts negen seconden. Gutierrez behield zijn leidende positie, al moet hij nu Thomas Lövkvist naast zich dulden.


Uitslag 2e etappe:

#Naam:Team:Land:Tijd:
1.J. GutierrezCIBSPA2.51.05
2.T. Lövkvist FDJZWEz.t.
3.R. NocentiniAESITAz.t.

Uitslag 3e etappe:

#Ploeg:Land:Tijd:
1.Crédit AgricoleFRA17"15
2.Française des JeuxFRAz.t.
3.Caisse d'Epargne-Illes BalearsSPA0'02''


Klassement:

#Naam:Land:Tijd:Tijd:
1.J. Gutierrez CIBSPA5.44.56
2T. LövkvistFDJZWEz.t.
3.P. Caucchioli CAITA0’04’’