Blessure kost Palffy carrière

Pittsburgh Penguins right wing Zigmund Palffy heeft per direct zijn NHL-carrière moeten beëindigen vanwege een schouderblessure. De Penguins hebben dit bericht zojuist bevestigd nadat een Slowaakse sportkrant al eerder met het nieuws naar buiten kwam.

De 33-jarige Palffy kwam eerder in zijn NHL-carrière uit voor de New York Islanders en de Los Angeles Kings. Ziggy moest het meerendeel van het 2003-2004 NHL-seizoen verstek laten gaan wegens een blessure die hij als Kings-speler opliep tegen de Mighty Ducks of Anaheim op 7 januari 2004. Op dat moment begon de ellende bij Palffy.

"Ik heb een overeenstemming bereikt met de organisatie van de Penguins over de beëindiging van mijn carrière. Het is onnodig nog langer op deze manier door te gaan", zei Palffy eerder tegen de Slowaakse sportkrant. De right wing van de Penguins heeft al eerder twee operaties aan de schouder moeten ondergaan, maar de kwetsuur werd er niet minder op. "Ik heb met de dokter gesproken en hij raadde me een derde operatie af", aldus Palffy. Eerder dit jaar beëindigde Palffy zijn internationale carrière, wat wil zeggen dat hij niet zal uitkomen voor het Slowaakse nationale team op de Olympische Winterspelen.

Palffy werd door de Islanders in de tweede ronde van de draft in 1991 gekozen. De Slowaak kwam op 8 augustus 2005 naar de Penguins als vrij te contracteren speler. Palffy was dit seizoen goed voor elf doelpunten en 31 punten uit 42 wedstrijden voor de Penguins. In zijn gehele carrière scoorde hij 329 doelpunten en 384 assists. Ook zat hij 322 minuten op de strafbank.