Maria Sharapova moeizaam door

Maria Sharapova heeft moeizaam de derde ronde van de Australian Open bereikt. De als vierde geplaatste Russische won met 6-1 7-5 van de Amerikaanse Harkleroad.

In de eerste set liep Sharapova makkelijk weg bij haar Amerikaanse tegenstandster Harkleroad. Deze set ging dan ook naar de als vierde geplaatste Russische met 6-1. Na deze set moest zij zich laten behandelen aan haar voet.

Harkleroad kon in de tweede set meer verweer bieden. Ze werkte in haar eerste opslaggame drie breakkansen weg en hield de game. Tot 3-3 ging het gelijkop, maar toen kon Sharapova toch een break forceren. Deze voorsprong was niet voor lange duur, want de Amerikaanse maakte meteen een re-break. Harkleroad hield vervolgens haar eigen service en had drie setpunten op de opslag van haar Russische opponente. Deze kon Harkleroad niet verzilveren: 5-5. De volgende servicegame van de Amerikaanse was niet zo sterk, waardoor Sharapova meteen kon breken. Ze hield vervolgens makkelijk haar eigen service, dat betekende de 7-5 en een plaats in de derde ronde.