Benauwde zege hockeyers op Spanje

De Nederlandse hockeyers hebben ook hun derde wedstrijd in het toernooi om de Champions Trophy in het Indiase Chennai in winst omgezet. Nadat er al werd gewonnen van Pakistan, gevolgd door een gelijkspel tegen Duitsland, moest nu Spanje het onderspit delven en verloor met 3-2.

In de eerste helft viel er maar weinig te beleven. De twee teams van bondscoaches Roelant Oltmans en Maurits Hendriks kennen elkaar namelijk erg goed. In eerste instantie werd het dan ook een soort van tactisch steekspel. Oranje was op het middenveld echter sterker dan de Spanjaarden. Dit werd dan ook omgezet in een doelpunt van Matthijs Brouwer.

Na rust kwam er meer ruimte voor de beide ploegen. Toen Brouwers zijn tweede goal van de wedstrijd maakte, en ook Karel Klaver nog scoorde, leek de wedstrijd beslist. Spanje was echter wakker geschrokken en kwam nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker. De Nederlandse heren trokken echter aan het langste eind.