Faillissement Cambuur heel dichtbij

Het al weken dreigende faillissement van Cambuur Leeuwarden is nu wel erg dichtbij gekomen. Als er woensdag geen oplossing wordt gevonden, is de kans groot dat de club morgen definitief failliet verklaard wordt.

De schuld van de club uit de Friese hoofdstad bedraagt ongeveer acht miljoen euro. Vorige week woensdag meldde de club al dat het de salarissen over de maand november niet kan betalen. Vandaag of morgen zal er meer duidelijkheid voor de club komen.

"Als vandaag geen oplossing wordt gevonden, zal op 1 december uitstel van betaling worden aangevraagd. Wanneer dit niet lukt zal het faillissement worden aangegeven", aldus een woordvoerder van de club uit de Gouden Gids Divisie.

Interim-voorzitter Harjan van Dam heeft intussen de Friesland Bank, de gemeente Leeuwarden en de Accolade Groep een ultimatum tot donderdag 10 uur gegeven. De drie partijen denken na over de verkoop van het Cambuurstadion, waarmee de schuld van 8 miljoen zou kunnen worden afgelost. "Het spel is nog niet gespeeld. Maar het komt nu wel heel dichtbij," aldus Van Dam.