Weening en De Goede wielren(s)ter van het jaar

Pieter Weening is vanavond in Den Bosch verkozen tot wielrenner van het jaar. Bij de dames ging deze titel voor de tweede maal naar Suzanne de Goede.

De 24 jarige Weening ontving de Gerrit Schulte Trofee uit handen van ere UCI voorzitter Hein Verbruggen. De Goede mocht opnieuw de Keetie van Oosten-Hage Bokaal in ontvangst nemen.

Pieter Weening brak dit jaar door in het profpeloton en werd bij het grote publiek vooral bekend in de achtste etappe van de Tour de France 2005. De etappe naar Gérardmer wist de Fries te winnen door in de sprint de Duitser Andreas Klöden te verslaan. Later in het seizoen won Weening ook nog een etappe in de ronde van Polen, hij werd hierin ook tweede in het eindklassement.

De Goede werd in 2002 ook al tot wielrenster van het jaar verkozen, toen voor haar wereldtitel bij de junioren. Dit jaar brak ze internationaal door, onder andere door een wereldbekerzege in Nieuw-Zeeland.

De Gerrie Kneteman Bokaal voor belofte van het jaar ging naar wielrenner/veldrijder Lars Boom. Bart Brentjes mocht opnieuw de Club 48 Trofee/Zilveren Spaak in ontvangst nemen voor beste off-road renner.