Uitslag Frankrijk Speelronde 16

AJ Auxerre is in de Franse competitie naar de tweede plaats gestegen. De ploeg van trainer Jacques Santini won de uitwedstrijd tegen Le Mans met 0-2. De Belg Luigi Pieroni opende in de twintigste minuut uit een vrije trap de score en Yann Lachuer bepaalde na een schitterende actie in de 67ste minuut de eindstand.

Koploper Lyon kwam niet verder dan een gelijkspel en liep daarmee de evenaring van een Frans record mis. De ploeg van coach Gérard Houllier slaagde er niet in voor de achtste maal op rij te winnen, FC Nantes (tweemaal) en Paris Saint-Germain lukten dit in het verleden wel.

In Nice kwam Lyon niet verder dan de gelijkmaker van Sidney Govou een kwartier voor tijd. In de eerste helft had Nice de leiding genomen via een kopbal van Mamadou Bagayoko.

Paris Saint-Germain had door het puntverlies van koploper Lyon de mogelijkheid om de achterstand terug te brengen van twaalf naar tien punten. De Parijzenaars lieten zich echter thuis verrassen door RC Lens en ging met 3-4 onderuit.