Uitslag AZ - Middlesbrough

AZ is er vanavond thuis in de UEFA Cup-wedstrijd tegen het Engelse Middlesbrough niet in geslaagd de volle drie punten te pakken. In een regenachtige Alkmaarder Hout bleef het na 90 minuten 0-0.

De Alkmaarders begonnen goed aan de wedstrijd. Vooral voorin legde de ploeg bij tijd en wijle een aantal prima combinaties op de mat. Na een kwartier spelen leek dit ook uit monden in een treffer, Sektioui schoot na een gepareerde bal van Arveladze raak. Maar het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Middlesbrough beperkte zich grotendeels tot verdedigen, al kregen ze wel een aantal goede kansen om te scoren. Timmer wist een kans van Viduka echter prima te redden.

De tweede helft was een stuk slechter dan de eerste. AZ kreeg mede door het zware veld en het goede verdedigen van de Engelsen geen echte goede kansen meer. Meerdink, ingevallen voor Sektioui, schoot nog wel van dichtbij over. In de slotfase van de wedstrijd was er nog een kans voor Koevermans, maar zijn schot werd gestopt door doelman Jones.

Door het 0-0 gelijkspel heeft Middlesbrough zich geplaatst voor de volgende ronde. AZ is daar nog niet zeker van, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld.

AZ - Middlesbrough 0-0

Scheidsrechter: Paparesta
Gele kaart: Schaars, Steinsson (AZ) Hasselbaink, Boateng (Middlesbrough)

Opstellingen:

AZ: Timmer, J. Mathijsen, Jaliens, Steinsson, de Cler, Schaars, van Galen, Landzaat, Perez, Sektioui (Meerdink/'62), Arveladze (Koevermans/'79).

Middlesbrough: Jones, Bates, Ehiogu, Riggot, Pogatetz, Morrison (Parnaby/'65), Doriva, Boateng, Nemeth (Queudrue/'76) Hasselbaink, Viduka (Yakubu/'65).