Sven Nys opnieuw onstuitbaar

Sven Nys heeft de vierde wedstrijd in de Superprestige op zijn naam geschreven. De Belgische veelvraat bleef in Asper-Gavere onze landgenoot Gerben de Knegt voor.

Bart Wellens kende een uitstekende start en bepaalde in de openingsminuten het tempo. Slechts een aantal coureurs kon de Fidea-kopman volgen, waaronder Dlask, Vervecken en Vanthourenhout. Nys keek eerst even de kat uit de boom, alvorens samen met De Knegt en Franzoi naar Wellens toe te rijden. Het drietal passeerde zelfs Wellens, omdat deze te kampen had met een lekke band. Wellens viel terug (ook door een ongelukkige val) en finishte uiteindelijk als vierde. Vooraan wachtte Nys tot halfkoers voor zijn beslissende versnelling. De Knegt en Franzoi konden niet volgen. In de laatste ronde reed De Knegt nog weg van zijn Italiaanse tegenstrever.

Nys heeft alweer zijn twaalfde seizoenszege beet en wordt de nieuwe aanvoerder in de Superprestige. De Belg leidt nu in elk denkbaar klassement, maar blijft bescheiden: ”Het is nooit makkelijk hier in Gavere. Ze vertrokken heel snel, ik schoof plekje voor plekje op. Natuurlijk sta je beter vooraan dan achteraan, maar ik kan ook ziek worden.” De Knegt was opgetogen met zijn beste notering ooit in een SP-race: ”Ik heb drie jaar gesukkeld met allerlei kwaaltjes, maar lijk nu herboren. Of ik ook kan winnen? Nou ja, misschien met wat geluk.”


Uitslag 4e Superprestige – Asper-Gavere:
1. S. Nys (Bel)
2. G. de Knegt (Ned)
3. E. Franzoi (Ita)
4. B. Wellens (Bel)
5. E. Vervecken (Bel)
6. R. Groenendaal (Ned)
7. D. Commeyne (Bel)
8. S. Vanthourenhout (Bel)
9. J. Gadret (Fra)
10. W. van Gils (Ned)

Stand na vier manches:
1. S. Nys (Bel) 58
2. B. Wellens (Bel) 56
3. G. de Knegt (Ned) 48
4. S. Vanthourenhout (Bel) 36
5. P. Dlask (Tsj) 37
6. E. Vervecken (Bel) 34
7. T. Vannoppen (Bel) 28
8. E. Franzoi (Ita) 23
9. W. Jacobs (Ned) 23
10. D. Commeyne (Bel) 16

Kalender:
27/11 – Gieten
24/12 – Diegem
05/02 – Hoogstraten
18/02 – Vorselaar