Nalbandian wint na bizarre wedstrijd Masters Cup

De Argentijn David Nalbandian heeft verrassend de Masters Cup in Sjanghai op zijn naam geschreven. In de finale was hij te sterk voor de Zwitser Roger Federer, setstanden waren 6-7, 6-7, 6-2, 6-2 en 7-6.

De Zwitserse nummer een van de wereld wist dit jaar slecht drie wedstrijden te verliezen, en tegen Nalbandian leek het er lange tijd op dat hij deze partij ook zou winnen. Ook al speelde Federer niet geweldig, in de eerste twee tiebreaks wist hij de winst toch naar zich toe te trekken.

Langzaam begon de vermoeidheid bij de Zwitser echter door te drongen, tot twee maal toe moest hij een arts laten komen. Nalbandian rook zijn kansen en met dropshots stuurde hij Federer telkens naar het net toe.

Federer was opeens niet meer vooruit te branden, en Nalbandian wist er een vijfde set uit te halen. Daarin pakte hij een 4-0 voorsprong, maar Federer vond toch nog wat kracht en knokte zich daarmee terug in de wedstrijd.

Op 6-5 mocht de Zwitser zelfs voor de wedstrijd serveren, maar Nalbandian wist de game alsnog naar zich toe trekken. Dankzij een mooie tiebreak wist de Argentijn een van zijn mooiste overwinningen tot nu toe te boeken.

Submitter:  Bron: NOS-TT