Uitslag Australië - Uruguay

Australië heeft zich ten koste van Uruguay verrassend weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Nadat de Zuid-Amerikanen afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de play-offs met 1-0 wisten te winnen, was het team van bondscoach Guus Hiddink woensdag de sterkste na het nemen van penalty's. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond Australië met 1-0 voor.

In de eerste helft van de wedstrijd waren de Zuid-Amerikanen de beste ploeg, maar het waren de Aussies die in de 35e minuut van de wedstrijd via een treffer van Bresciano aan de leiding kwamen. In de tweede helft en in de verlenging waren beide ploegen in evenwicht, zowel Australië als Uruguay verprutsten een aantal kansen.

Penalty's moesten dus beslissen welk land naar het WK mocht afreizen. Grote man daarin was de Australische doelman Schwarzer, hij wist twee Uruguyaanse strafschoppen te stoppen.

Submitter:  Bron: NOS-TT