Ken Belanger stopt

Ken Belanger, winger van de Los Angeles Kings, heeft besloten om een punt achter zijn carrière te zetten. Hij zal zijn eenjarige contract in Los Angeles niet uitdienen.

Belanger werd in 1992 door de Hartford Whalers, tegenwoordig Carolina Hurricanes, gedraft in de 7e ronde, 153e overall. Pas in het seizoen 1994-1995 maakte hij zijn debuut in de NHL, spelend voor de Toronto Maple Leafs. Nu, 248 wedstrijden en drie teams verder, is het voor de 31-jarige genoeg geweest. Hij verzamelde in totaal 11 goals, 12 assists en 695 penaltyminuten, en kwam in slechts vijf wedstrijden voor de Kings dit seizoen slechts op het scoreformulier wegens strafminuten.

De carrière van Belanger werd gekenmerkt door veel heen en weer pendelen tussen minor leagues en NHL. Zo speelde de uit Soo afkomstige Canadees in de Ontario Hockey League en American Hockey League en verscheen hij in het seizoen 2004-2005, tijdens welke er geen NHL was, een wedstrijd op het ijs voor de Adirondack Frostbite uit de United Hockey League.

Het seizoen vrijaf is niet alleen voor Belanger een extra push geweest om te stoppen. Eerder al hingen onder andere Vincent Damphousse, Adam Deadmarsh, Ron Francis, Brett Hull, Al MacInnis, Mark Messier, Scott Stevens en Scott Walker hun schaatsen aan de wilgen. Pavel Bure, die vanwege blessures al twee jaar niet meer in actie kwam, stopte ook officieel om zich te richten op een nieuwe uitdaging: bondscoach van Rusland.