Soap rond Messi nog niet over

Er lijkt maar geen einde te komen aan de soap rond Lionel Messi. Leken de problemen eind september allemaal opgelost te zijn, nu wil de betaald voetbalorganisatie van Spanje de licentie van de jonge Barça-speler ontnemen.

Deze organisatie (Liga de Fútbol Profesional) beweert dat FC Barcelona zijn Argentijnse aanvaller niet mag opstellen. De LFP heeft de Spaanse voetbalbond (RFEF) verzocht om de licentie van Messi te ontnemen. Messi, die afgelopen zomer zijn land naar de titel van het WK onder de twintig leidde, heeft volgens de reglementen van de LFP te laat een Spaans paspoort bemachtigd.

De inschrijving voor de Spaanse Primera Division sloot op 31 augustus. Messi kreeg pas op 26 september het paspoort, waardoor hij als EU-speler werd gezien. Hierdoor konden spelers als Ronaldinho, Eto’o en Márquez gewoon samen met Messi opgesteld worden. In Spanje geldt namelijk de regel dat een club maximaal drie spelers buiten Europa in hun selectie mag hebben. Mocht de Spaanse voetbalbond het verzoek van de LFP afwijzen, dan zoekt deze het hogerop bij de Spaanse sportrechtbank (CSD). Deze kan in ieder geval niet de gespeelde wedstrijden met Messi terugdraaien.