Blind: "We hebben matig gespeeld"

Ajax-coach Danny Blind was gisteravond niet echt in een hosannastemming nadat zijn ploeg in een sensationele wedstrijd met 2-4 FC Thun opzij zette.

Blind kon niet anders dan tot de conclusie komen dat zijn elftal een tegenvallende prestatie neerzette in Bern: ”Ik heb er wel eens minder treurig bijgezeten, ook na wedstrijden die we verloren. Maar toen was het spel wel hoopgevend. Nu miste ik die houvast. We hebben vanavond heel matig gespeeld.” Volgens Blind had het duel in de tweede helft elke kant uit gekund: ”We hadden met grotere cijfers kunnen winnen, maar het had ook zomaar 3-2 kunnen worden. We hebben niet koelbloedig genoeg gespeeld. We misten de rust en het raffinement op FC Thun vroegtijdig uit te schakelen. Daardoor bleef het tot het einde spannend.”

Doelpuntenmaker Nigel de Jong had hetzelfde gevoel als zijn trainer: ”We hadden geen controle over de wedstrijd. Dat kwam vooral omdat er te grote gaten vielen tussen aanval en verdediging. Dat konden we niet belopen. FC Thun schakelde ook goed om bij balbezit. Die ploeg streed duidelijk voor de laatste kans.” Dankzij de overwinning in Zwitserland is Ajax zeer dichtbij een overwintering in de Champions League. Een remise in het thuisduel met Sparta Praag zou al volstaan, mits Arsenal niet verliest bij FC Thun.