Roddick met moeite langs Dent

Andy Roddick heeft zich geplaatst voor de laatste zestien op het Masterstoernooi van Parijs. De Amerikaanse nummer één van de plaatsingslijst had wel veel moeite met Taylor Dent. David Nalbandian en Fernando Gonzalez reikten niet tot de laatste zestien.

Roddick moest elf breakpoints overleven, maar klopte uiteindelijk zijn landgenoot Taylor Dent: 6-4, 6-7 en 7-5. Op matchpoint tegen sloeg Dent een dubbele fout. Roddick speelde vooral matig op zijn servicegames, met slechts acht aces en een laag eerste servicepercentage. ”Taylor was de betere vandaag. Ik had veel geluk. Je kunt hier moeilijk aanvallen, want de bal blijft zo laag,” zei Roddick na afloop. De Amerikaan wilde echter nog niets weten van een eventuele eindzege, ondanks dat Federer, Nadal, Hewitt en Safin niet meedoen: ”Tenzij je Nadal of Federer heet is het zinloos te dromen over een titel als je net de achtste finales hebt bereikt.”

David Nalbandian en Fernando Gonzalez verloren beiden. Nalbandian delfde het onderspit tegen Tommy Haas. Het werd 6-3, 6-4 voor de Duitser. Gonzalez – afgelopen week nog winnaar in Basel – trok zijn goede vorm niet door en moest in Paul-Henri Mathieu zijn meerdere erkennen. De Fransman was net de betere in de afsluitende tiebreak. Gaston Gaudio, Thomas Johansson en Tommy Robredo gingen allen wel door.