Petacchi: 'Ik kan meer dan etappes winnen'

Alessandro Petacchi wil in 2006 meer dan alleen schitteren in de grote rondes. De Italiaanse spurtbom wil zich ook bewijzen in de voorjaarsklassiekers.

De Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Het zijn niet meteen de koersen waarmee je 's werelds beste sprinter in verband brengt, maar vanaf volgend seizoen komt daar toch echt verandering in. Petacchi wil naast Milaan-SanRemo namelijk een gooi doen naar de zege in de Ronde van Vlaanderen, terwijl hij zich ook in de 'Hel van het Noorden' en Gent-Wevelgem wil laten zien.

De motivatie achter deze beslissing: Petacchi wil niet alleen te boek staan als een sprinter die alleen kan uitpakken in de grote rondes. In de Wintermaanden zal de spurtbom uit Marina di Massa, die volgend jaar voor Milram rijdt, zich dan ook samen met zijn vriend en ex-prof Michele Bartoli specifiek gaan voorbereiden op deze koersen.

Ale Jet startte tweemaal in 'Vlaanderens mooiste': in 1997 en 2002. Beide keren zonder succes. Toch ziet Il Gratto in zijn landgenoot een renner die hoog zou moeten scoren in de voorjaarsklassiekers, voornamelijk doordat hij met zijn lichaamsomvang de kasseien goed zou moeten aankunnen. Het enige dat, volgens de tweevoudig winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, nog ontbreekt, is ervaring.