Slechte generale FC Thun

FC Thun zal niet met veel vertrouwen beginnen aan de confrontatie met Ajax in de Champions League. De Zwitserse provincieclub verloor vandaag in eigen huis met 1-6 van subtopper FC Zürich.

Thun begon goed en creëerde een aantal uitstekende kansen. Lustrinelli had zijn vizier echter niet op scherp staan en faalde opzichtig. FC Zürich had beduidend minder problemen met scoren en dat uitte zich voor het eerst na 23 minuten, toen Rafael doel trof. Via Deumi kwam Thun echter snel langszij. De verdediger scoorde uit een penalty. Hierna lukte alles voor Zürich en Nef (2), Rafael, Keita en Alphonse maakten de catastrofe voor Thun compleet. Veel van deze goals ontstonden na snelle counters. Thun staat nu vierde in de Zwitserse competitie.

Thun ontmoet woensdag Ajax in de vierde speeldag van de Champions League. Die wedstrijd zal worden afgewerkt in het Stade de Suisse in Bern. Het eigen stadion voldoet namelijk niet aan de eisen van de UEFA. In haar eerste wedstrijd in Bern versloeg Thun in de laatste minuut Sparta Praag, waardoor het al drie punten heeft verzameld.